21.12.2021r. zorganizowaliśmy w naszym Centrum spotkanie Wigilijne. Najpierw spotkały się „Radosne Krasnale”, a popołudniu „Anielska Kraina” oraz „Sparta”. Cieszymy się ogromnie, że pomimo trudności jakie niósł dla nas ten oraz poprzedni rok, takie spotkanie udało się. Takie momenty są kwintesencją naszej całorocznej pracy i pokazują, że warto trzymać się razem. Bardzo dziękujemy wszystkim obecnym i składamy jeszcze raz najlepsze życzenia Świąteczne. Dziękujemy również księdzu Andrzejowi za wsparcie, udział w spotkaniach oraz mądre i wartościowe słowa i życzenia.

To spotkanie nie obyłoby się bez wsparcia Kulczyk Foundation, dzięki któremu na naszym stole zagościły iście świąteczne pyszności, bardzo dziękujemy! Nasi podopieczni zostali również obdarowani świątecznymi paczkami, które przyniosły ogrom radości! 🙂

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Twoja pomoc ma znaczenie! Przekaż swój 1% podatku na pomoc podopiecznym Caritas. KRS 0000247280

Działania dofinansowano ze środków Miasta Gdańsk.

Fot. S. Hebel-Kujawska