Dnia 30.11.2018 w Centrum Frassati, w ramach programu Kulczyk Fundation „Żółty Talerz”, świętowaliśmy „Dzień Dyni”. Pyszne frytki przygotowane przez wychowawców zniknęły w mgnieniu oka.
Dzięki akcji „Żółty talerz” dzieci i młodzież wzbogacają swoją dietę o zdrowe produkty.
Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.
Fot. K. Więckowska, M. Braun