20.10.2021r. w naszym Centrum królował ananas. Dzieci ze wszystkich grup rozkoszowały się soczystym i dojrzałym ananasem. Najmłodsi poznali ananasa również sensorycznie – za pomocą dłoni; rozmawiali o jego skórce, poznawali kolory oraz dowiedzili się jak rośnie ten owoc i które jego części są jadalne. Na sam koniec był czas na degustację, która naszym dzieciakom bardzo przypadła do gustu 🙂
Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.
Fot. S. Hebel-Kujawska