19.12.2019r. przeżywaliśmy wspólnie nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Był to wspaniały czas, pełen radości, spokoju i miłości. Nasze Centrum odwiedził ksiądz Piotr, wspólnie czytaliśmy Pismo Święte i śpiewaliśmy kolędy. Dzieci z grupy „Anielska Kraina” same przygotowały w tym roku świąteczną choinkę, które ozdabiała nasza salę! Po dzieleniu się opłatkiem był też czas na Wigilijną kolację, ogromne podziękowania dla naszego sponsora – Hotelu Radisson Blu, bez którego to spotkanie nie byłoby takie pyszne! Na stołach nie zabrakło też zdrowych i smacznych owoców. Z niecierpliwością czekamy już na następne Święta Bożego Narodzenia 🙂

Żółty Talerz to wspólny program wsparcia systemu żywienia dzieci w Polsce uruchomiony przez Kulczyk Foundation jako sojusz z pięcioma polskimi organizacjami pomocowymi. Program Żółty Talerz ma przynieść konkretne efekty: zwiększyć liczbę żywionych dzieci, poprawić jakość żywienia, aktywizować lokalne społeczności wokół problemu żywienia dzieci i dostarczyć wiedzy niezbędnej do prawidłowego żywienia najmłodszych. Żółty Talerz na terenie Polski to 4 mln zł na żywienie dzieci, które mają zaowocować ponad 1 milionem wydanych posiłków.

Fot. S. Hebel-Kujawska